joi, 28 februarie 2008

TEHNOLOGIE REVOLUTIONARA DE LA MICROSOFT


Microsoft Surface (Project Milan)Microsoft Surface este un produs care apare de cateva zile pe toate site-urile, lumea comenteaza, televiziunile pomenesc despre el!!!Ceea ce pare a fi o simpla masuta de 30 de inchi e de fapt un proiect la care se lucreaza de 5 ani si care s-a numit pana acum Proiectul Milan. Este un computer masuta care se bazeaza pentru orice input pe un touch. Noutatea este numita de cei de la Microsoft "touch sensitive surface", pentru ca ea reprezinta o suprafata plana in care se poate "jongla" cu informatiile. Pentru acesta suprafata se vor folosi degetele pentru manipularea informatiilor, si nu un mouse cum suntem obisnuiti in prezent. Astfel datorita degetelor, se poate manipula de exemplu o poza din mai multe puncte, spre deosebire de mouse care ne reducea posibilitatile de manipulare la un singur punct.

De la banalul desenat cu degetele, pana la complexul sistem in care orice device asezat pe masa se poate conecta la acest computer si se pot face transfer de fisiere intre cele doua, sau chiar mai multe daca luam in calcul o simpla asezare a device-ului pe masa; putem spune ca este chiar usor de folosit. Posibilitatea de conectare este limitata doar de spatiul pe care se lucreaza, adica pe ecranul ultra-sensibil.

Poate fi folosit foarte simplu pentru harti sau poze pe care sa le rasfoiesti doar cu ajutorul degetelor. Este vorba de o masuta cu o interfata multi-touch display mult diferita fata de un mouse ce poate realiza 1-2 lucruri deodata. Mai multe persoane se pot “juca” in acelasi timp.

Microsoft Surface este atat de destept incat interactioneaza cu alte device-uri. Recunoaste ceea ce pui pe ea: telefon, laptop, camera digitala sau altele.

Asta da TEHNOLOGIE!

Niciun comentariu: