marți, 26 februarie 2008

Tehnologie in scoli


Parteneriatul pentru Educație, Imagine Cup, programe de intership la Centrul Global de Suport Tehnic și rețeaua centrelor pentru accesul comunităților la tehnologia informației oferă oportunități tuturor celor interesați de învățarea continuă.Tehnologia vine si la noi!

La implinirea unui an de la inaugurarea Centrul Global de Suport Tehnic, cu ocazia vizitei lui Bill Gates în România, Microsoft a prezentat proiectele din domeniul educației și activitățile planificate pentru anul 2008. Transformarea educației, stimularea inovației și crearea de noi oportunități și locuri de muncă constituie cei trei piloni ai viziunii globale Microsoft Unlimited Potential. Microsoft își propune să contribuie, în parteneriat cu guvernele și industria, la facilitarea accesului la tehnologie pentru cele cinci miliarde de oameni de pe întregul glob care nu beneficiază de avantajele oferite de IT.

Dupa ce Bill Gates a anunțat prelungirea programului Partners in Learning pentru încă 5 ani, alocând o investiție suplimentară de 235 milioane USD. Investiția în acest program global va ajunge astfel în 10 ani la 500 de milioane USD. În România, programul Parteneri pentru Educație, desfășurat împreună cu Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului și Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației intră în al cincilea an de la lansare.

Obiectivele programului Parteneri penrtu Educație sunt: încurajarea utilizării mijloacelor IT în școli, stimularea creativității profesorilor în procesul de predare, stimularea profesorilor să utilizaze instrumente și resurse de predare actuale, formarea unei comunități a ”actorilor” de pe scena educației: profesori, elevi, studenți, părinți care să utilizeze comunicarea și schimbul de experiență virtual; colaborarea cu școlile în pregătirea absolvenților pentru cariere și locuri de muncă în care se utilizează tehnologia digitală.Acum speram sa se tina de cuvant si sa mearga toata treaba ca la carte.

Niciun comentariu: